Jakie stawki VAT są stosowane w gastronomii
Pytanie:
Proszę o informację, jakie stawki VAT powinny być sosowane w gastronomii (kawiarnia): sprzedaż kawy, herbaty, piwa, drinki, alkohole mocne, ciasto, napoje, soki, hot-dogi, zapiekanki, chipsy, orzeszki, tosty, lody, czekolada na gorąco itp.
Testuj Portal VAT i magazyn Doradca VAT przez 14 dni BEZPŁATNIE.
To kompleksowy serwis ekspercki dla księgowych i doradców podatkowych, który oferuje:
- Portal VAT - zmiany, komentarze, interpretacje, orzecznictwo, porady
- Magazyn papierowy i elektroniczny
- Indywidualne konsultacje z ekspertami
- Codzienne newslettery
- Materiały „na życzenie”
- E-booki, raporty, zestawienia
- Wzory dokumentów, kalkulatory, wskaźniki
Logowanie:
Podobne artykuły
Zobacz również
Aktualny numer Pokaż listę wydań »
Doradca VAT, Nr 220
Dostępny w wersji elektronicznej